Vrijdag, heel bijzondere projecten - Reisverslag uit Jerevan, Armenië van Stiching Pijnackernaren Helpen Armenie - WaarBenJij.nu Vrijdag, heel bijzondere projecten - Reisverslag uit Jerevan, Armenië van Stiching Pijnackernaren Helpen Armenie - WaarBenJij.nu

Vrijdag, heel bijzondere projecten

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Stiching Pijnackernaren Helpen Armenie

09 September 2011 | Armenië, Jerevan

De dag begon met een feestje. Het allereerste project dat we bezochten was een verzoek van een boer om acht kalveren. Het gaat hier om een vorm van microfinanciering. Hij wilde geld lenen om zelf een bedrijf op te zetten. Deze man, en ook de mensen die we later bezochten, waren voorgedragen door een vertegenwoordiger van de kerk, en betrouwbaar bevonden. Een mooi concreet project, waarbij je iemand een enorme zet in de rug kunt geven. Vooral Piet was onder de indruk en stelde voor het geld dat hij voor zijn zestigste verjaardag had gekregen ter beschikking te stellen voor dit project. Voorstel werd unaniem aangenomen en we konden hier een enorm blij gezin achterlaten. De man van het gezin kan nu meteen gaan hooien om de kalveren de winter door te krijgen.

Hierna bezochten we nog twee van dit soort projecten. Een jonge jongen van 23 wilde ook graag zes kalveren. Hij kan ze laten grazen bij een vriend. Het volgende projectverzoek was een gezin dat geld voor een Wolga-vrachtwagen wilde lenen, zodat hij groente en fruit uit de Araratregio kan verhandelen in het noorden. Over deze projecten wordt nog nader nagedacht.

Even tussendoor een toeristisch uitstapje naar Lori Amberd, een oud fort en een ruïne van een kerk. De hele boel was te vinden op een ruig terrein aan de rivier de Debed, waarin ook een mooie waterval spetterde.

Verder ging het weer, weer de bus in, naar het kindertehuis in Vanadzor, waar vorig jaar de jongeren van Jongeren voor Armenië keihard gewerkt hebben. Bijna alles zag er nog pico bello uit, alleen het bordje 'De Guyter' bleek verdwenen. Geen behoefte aan zeker.
Dikke ontroering en dikke pret toen de kinderen voor ons gingen zigen en dansen en wij op het laatst allemaal vrolijk meedansten, tot groot plezier van de kinderen én de leraren!

Tegen tienen waren we weer 'thuis'. Tijd om even bij te komen met en Kilikiaatje.

Voor wie geinteresseerd is: de vinger van Sjaak herstelt behoorlijk, maar nu heeft ie er een beenwond(je) bij...

• 09 September 2011 - 20:31

Adger:

Geweldig wat jullie allemaal doen hoor daar.

• 10 September 2011 - 12:10

Janny:

Prachtig doel voor je centjes en/of euro's Piet. Zit toch nog boerenbloed in je aderen. Sjaak ben blij dat het met je vinger weer de goede kant op gaat.
    Ik wens jullie zondag een goede kerkdienst toe en een goede reis terug naar Nederland.
    Doeiiii

Stiching Pijnackernaren Helpen Armenie

De Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië is gedurende het hele jaar bezig met fondsenwerving voor mensen in Armenië die dat hard nodig hebben. Elk jaar gaat de groep een week op eigen kosten naar het land om lopende en/of afgeronde projecten te bekijken en nieuwe projecten te beoordelen. Dit jaar bestaat de groep uit Piet en Anja van Daalen, Henny Bos en zijn dochter Aline, Jan en Inka van der Stoep, Sjaak Oudshoorn en Linda Vaandering. Namens de Lions Pijnacker-Nootdorp, die enige tijd geleden voor een forse donatie hebben gezorgd, reist Frans Lettinga mee.

Actief sinds 28 Juli 2010
Totaal aantal bezoekers 20494