Vrijdag, heel bijzondere projecten
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Stiching Pijnackernaren Helpen Armenie
09 September 2011 | Armenië, Jerevan
Hierna bezochten we nog twee van dit soort projecten. Een jonge jongen van 23 wilde ook graag zes kalveren. Hij kan ze laten grazen bij een vriend. Het volgende projectverzoek was een gezin dat geld voor een Wolga-vrachtwagen wilde lenen, zodat hij groente en fruit uit de Araratregio kan verhandelen in het noorden. Over deze projecten wordt nog nader nagedacht.
Even tussendoor een toeristisch uitstapje naar Lori Amberd, een oud fort en een ruïne van een kerk. De hele boel was te vinden op een ruig terrein aan de rivier de Debed, waarin ook een mooie waterval spetterde.
Verder ging het weer, weer de bus in, naar het kindertehuis in Vanadzor, waar vorig jaar de jongeren van Jongeren voor Armenië keihard gewerkt hebben. Bijna alles zag er nog pico bello uit, alleen het bordje 'De Guyter' bleek verdwenen. Geen behoefte aan zeker.
Dikke ontroering en dikke pret toen de kinderen voor ons gingen zigen en dansen en wij op het laatst allemaal vrolijk meedansten, tot groot plezier van de kinderen én de leraren!
Tegen tienen waren we weer 'thuis'. Tijd om even bij te komen met en Kilikiaatje.
Voor wie geinteresseerd is: de vinger van Sjaak herstelt behoorlijk, maar nu heeft ie er een beenwond(je) bij...
09 September 2011 - 20:31
Adger:
Geweldig wat jullie allemaal doen hoor daar. -
10 September 2011 - 12:10
Janny:
Prachtig doel voor je centjes en/of euro's Piet. Zit toch nog boerenbloed in je aderen. Sjaak ben blij dat het met je vinger weer de goede kant op gaat.
Ik wens jullie zondag een goede kerkdienst toe en een goede reis terug naar Nederland.
Doeiiii